Latest articles

15 December 2020

Eindejaarsgeschenken voor filmliefhebbers

Nog steeds opzoek naar een eindejaarscadeau? Geen zorgen! Bij Dalton Distribution vind je in samenwerking met Docville, Kortfilmfestival Leuven en Cinema ZED een reeks aan mogelijkheden om filmliefhebbers te verrassen.
04 December 2020

Kortfilmfestival Classics

Begin december presenteert het Kortfilmfestival Leuven ieder jaar de beste kortfilms van het voorbije jaar. Dit jaar zal het festival noodgedwongen online plaatsvinden.
16 November 2020

Kopzorgen: 7 films voor de Ouderenweek

Iedereen zal op een dag geconfronteerd worden met ouder worden. Bij de ene wat vroeger dan de andere en doorgaans in combinatie met vele veranderingen. Helaas staat de samenleving niet genoeg stil bij de mentale gevolgen van deze veranderingen.
25 September 2020

5 Docville Documentaires

De 16de editie van DOCVILLE kan ondanks de coronacrisis toch plaatsvinden!
24 August 2020

Sizzling Sounds: 6 films met een sterke soundtrack

Heb je bij het kijken van een film ooit naar adem gehapt tijdens een dramatisch moment? Op het puntje van je stoel gaan zitten bij een boeiende intrige of adrenaline voelen pompen bij een spannende achtervolging?
31 July 2020

Staycation Shorts: deze 5 kortfilms nemen je mee op vakantie

Nu ‘staycation’ het modewoord van de zomer is geworden, nemen deze 5 kortfilms je mee op reis: van het schilderachtige Zeeland over de koele Noorse bossen tot de snikhete Provence en hoe kan het ook anders, de Belgische kust.