Latest articles

08 October 2021

Back to the Climate

10 oktober 2021. Het is de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow. Daarom wil de klimaat coalition een duidelijk signaal zenden met een grote klimaatmars in Brussel.
24 September 2021

The Future Is Now: 5 sciencefiction films

“One day the legend will be born”  
20 July 2021

Nicolas Karakatsanis

Voor de Belgische cameraman Nicolas Karakatsanis naar Amerika ging om er The Drop (met Michael R. Roskam) en de nieuwste disneyfilm Cruella te maken, konden we hier van zijn talenten genieten in een verzameling Belgische kortfilms.
19 June 2021

Docville Documentaires

Vandaag is helaas de laatste dag van de 17de DOCVILLE-editie... Gelukkig hebben we op dalton.be een selectie festivalfavorieten van vorige jaren staan. Hieronder stellen we je alvast vijf documentaires voor die je terug in de sfeer van DOCVILLE...
21 May 2021

Adembenemende animatie

“Animation offers a medium of story telling and visual entertainment which can bring pleasure and information to people of all ages everywhere in the world.” Met die woorden van Walt Disney zetten we deze week animatiefilms centraal op Dalton.be.
02 April 2021

Paasvakantie: 5 beestige kinderfilms

Walvissen, mieren, slakken en muizen. Het zijn maar enkele van de vele dieren die een rol spelen in de kinderfilms op Dalton.be. Nieuwsgierig naar wat deze dieren allemaal meemaken? Of hoe sommige mensen zelfs in dieren veranderen?