Latest articles

20 July 2021

Nicolas Karakatsanis

Voor de Belgische cameraman Nicolas Karakatsanis naar Amerika ging om er The Drop (met Michael R. Roskam) en de nieuwste disneyfilm Cruella te maken, konden we hier van zijn talenten genieten in een verzameling Belgische kortfilms.
19 June 2021

Docville Documentaires

Vandaag is helaas de laatste dag van de 17de DOCVILLE-editie... Gelukkig hebben we op dalton.be een selectie festivalfavorieten van vorige jaren staan. Hieronder stellen we je alvast vijf documentaires voor die je terug in de sfeer van DOCVILLE...
21 May 2021

Adembenemende animatie

“Animation offers a medium of story telling and visual entertainment which can bring pleasure and information to people of all ages everywhere in the world.” Met die woorden van Walt Disney zetten we deze week animatiefilms centraal op Dalton.be.
02 April 2021

Paasvakantie: 5 beestige kinderfilms

Walvissen, mieren, slakken en muizen. Het zijn maar enkele van de vele dieren die een rol spelen in de kinderfilms op Dalton.be. Nieuwsgierig naar wat deze dieren allemaal meemaken? Of hoe sommige mensen zelfs in dieren veranderen?
08 March 2021

Cherchez la femme

Vrouwendag! Op 8 maart 1908 vond de eerste staking door vrouwen plaats in New York. Daarom zetten we vandaag de ongelijkheid in de aandacht die er sociaal en economisch nog steeds is tussen vrouwen en mannen. Ook in de cultuursector zijn vrouwen nog...
14 February 2021

Valentijn

Ook Dalton viert Valentijn! Ontdek vier romantische films die je helemaal in de Valentijnsfeer brengen: