Latest articles

15 November 2022

Lukas Dhont: wat was er voor 'Close'?

Na 'Girl' weet Lukas Dhont met 'Close' opnieuw de grote massa te bereiken met een gevoelige film over kwetsbare personages. Maar trouwe bezoekers van Kortfilmfestival Leuven weten dat Dhont al voor ‘Girl’ emoties kon losmaken met zijn films.
01 October 2022

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Vandaag start de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Doel van die 10 dagen: ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken. Want te vaak spreken we pas over mentale gezondheid als het niet goed gaat.
07 September 2022

Duty of Care: pleiten voor de planeet

Vandaag komt de spraakmakende documentaire Duty of Care uit in de cinemazalen. Daarin volgt Nic Balthazar de inspirerende advocaat Roger Cox.
05 August 2022

Internationale dag van de jeugd

Elk jaar op 12 augustus vieren we de Internationale Jongerendag, een initiatief van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
15 July 2022

De zomer van Dalton.be

De zomervakantie is begonnen! Ook bij Dalton.be genieten we van de zachtere temperaturen, zwoele avonden en natuurlijk… van films.
16 June 2022

New Beasts on the Block

In zijn nieuwe documentaire, ‘New Pigs on the Block’, richt filmmaker Jimmy Kets de camera op drie varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. De camera brengt ons op ooghoogte van de drie varkentjes en kijkt...