Latest articles

05 August 2022

Internationale dag van de jeugd

Elk jaar op 12 augustus vieren we de Internationale Jongerendag, een initiatief van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
15 July 2022

De zomer van Dalton.be

De zomervakantie is begonnen! Ook bij Dalton.be genieten we van de zachtere temperaturen, zwoele avonden en natuurlijk… van films.
16 June 2022

New Beasts on the Block

In zijn nieuwe documentaire, ‘New Pigs on the Block’, richt filmmaker Jimmy Kets de camera op drie varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. De camera brengt ons op ooghoogte van de drie varkentjes en kijkt...
06 May 2022

Moederdag

Het is tijd om alle mama’s in de bloemetjes te zetten! Op 8 mei viert Dalton net zoals jullie, Moederdag. In teken van deze speciale dag, hebben wij vijf films uitgekozen waarin moeders centraal staat en deze stellen wij jullie graag even voor:  
04 April 2022

Paasvakantie: Korte animatie

Bij Pasen denkt iedereen natuurlijk meteen aan paaseitjes rapen. En bij Dalton.be hebben we daarvoor de perfecte film: Easter Eggs. Niet helemaal wat je verwacht van paaseitjes maar deze publiekswinnaar van het Kortfilmfestival Leuven is zeker de...
18 March 2022

Mother Earth

De openingsfilm van documentairefestival  DOCVILLE is dit jaar The Velvet Queen, een prachtige documentaire waarin we de veelzijdigheid en schoonheid van de natuur kunnen bewonderen.