Latest articles

13 January 2022

Gevaarlijke waarheden

Even leek het erop dat Bryan Fogels nieuwe film The Dissident niet zou verschijnen. De film vond amper een distributeur en Netflix weigerde hem aan te kopen uit angst voor een mogelijke reactie van Saudi-Arabië.
15 December 2021

Eindejaarsgeschenken voor filmliefhebbers

Nog steeds op zoek naar een eindejaarscadeau? Geen zorgen! Bij Dalton.be vind je een cadeau voor elke filmliefhebber: een Daltonabonnement. Want met Dalton haal je een echt filmfestival in huis.
08 December 2021

Op de vlucht

Op Dalton+ verscheen recent de nieuwe documentaire Sabaya, waarin Mahmud en Ziyad in het holst van de nacht proberen Jezidi-meisjes te bevrijden uit het meest gevaarlijke gevangenenkamp in het Midden-Oosten: Al-Hol in Syrië.
10 November 2021

11 november: wapenstilstand

Meer dan 100 jaar geleden werd op 11 november de wapenstilstand van de eerste wereldoorlog ondertekend. Een vreugdevol moment gevolgd door de feestelijke roaring twenties. Het kon helaas niet voorkomen dat er 22 jaar later een nieuwe oorlog uitbrak...
08 October 2021

Back to the Climate

10 oktober 2021. Het is de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow. Daarom wil de klimaat coalition een duidelijk signaal zenden met een grote klimaatmars in Brussel.
24 September 2021

The Future Is Now: 5 sciencefiction films

“One day the legend will be born”