not available

This content is not available in your region. 

Marx Can Wait

Bekijk de trailer hier!

De gevierde Italiaanse regisseur Marco Bellocchio (Il traditore, La condanna, Vincere)  kreeg in 2021 nog een Gouden Erepalm voor zijn vijf decennialange carrière. De kranige tachtiger brengt zijn grote familie bij elkaar voor een reünie. Niet zozeer voor de gezelligheid, maar om een tragische gebeurtenis uit het verleden een plaats te kunnen geven: de zelfgekozen dood van zijn tweelingbroer Camillo, bijna 50 jaar geleden. 
 
Commentaar
 
In deze openhartige en ontroerende reis naar het verleden gaat de Italiaanse grootmeester Marco Bellocchio te rade bij zijn familie, zijn psychiater en zijn priester om een antwoord te vinden op de vraag: Waarom verkoos Camillo de dood? Herinneringen worden opgehaald, geïllustreerd met privébeelden van de Bellocchio’s, archiefbeelden van het naoorlogse Italië en fragmenten uit het werk van de regisseur, waar Camillo’s dood indirect ook een plaats kreeg. Wat start als een familiebijeenkomst, wordt gaandeweg een aangrijpende verkenning van liefde en verlies, schuld en mededogen.
 
Pers
 
"Met zijn camera legt Bellocchio nu het verdriet van zichzelf en zijn familie aangrijpend bloot. En gunt hij zijn broer eindelijk de aandacht waarnaar hij verlangde." ★★★ - De Standaard
 
"Een ontroerend portret" ★★★ - Humo