not available

This content is not available in your region. 

Picknick met taart

Met "Picknick met Taart & andere verhalen" brengen we de mooiste kinderboeken naar het grote scherm! De humoristische verhalen in de boeken van Vos & Haas bestaan dit jaar 25 jaar. Het eerste boek van Vos en Haas won destijds meteen zes prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. "Picknick met Taart", een beeldenboek van Thé Tjong-Khing, is al bijna twee decennia een klassieker. "De Fantastische Vliegwedstrijd" van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Van Doninck voelt aan als een echte wedstrijd, en ook op het scherm waan je je in een spannende race. Tot slot is het raden geblazen met "Wat Zit er in die Kist?", de verfilming van het gelijknamige boek van illustrator Pieter Gaudesaboos. Een olifant, een neushoorn, misschien zelfs een leeuw, of toch eerder een kat?

Voor kinderen vanaf 5 jaar
 
De fantastische vliegwedstrijd
John Croezen / 2022 / Nederland / 5 min.
Tien teams nemen het tegen elkaar op in de Vliegwedstrijd voor Vogels. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Wat is er aan de hand? En kunnen ze de race nog redden?
 
Vos & Haas - Draak
Mascha Halberstad, Tom Van Gestel​ / 2019 / België, Nederland, Luxemburg / 10 min.
Goedgehumeurde Vos en vriendelijke Haas maken allerlei gekke avonturen mee. Deze keer is Vos in de ban van ridderverhalen en besluit hij een draak te verslaan om indruk te maken op Haas.
 
Wat zit er in die kist?
Bram Algoed / 2023 / België / 10 min.
Een verhaal over een piloot, een kapitein, een machinist, een chauffeur, een postbode, een meisje... en een gigantische doos. Wat zit er in de doos, de reusachtige doos die de piloot heeft meegenomen uit een land, ver, ver weg? Waarschijnlijk een olifant, denkt de kapitein, en heel voorzichtig laadt hij de doos op zijn schip. Het schip hobbelt en wiebelt op volle zee. Een sterke windvlaag breekt de wanden van de kist krakend open. En wat zit er in de doos? Nog een doos!
 
Picknick met taart
Mascha Halberstad, Tom van Gestel, Mercedes Marro / 2012 / België, Nederland, Zweden, Noorwegen, Estland / 22 min.
Mevrouw Hond bakt twee verrukkelijke taarten voor de picknick in het dorp. Opeens zijn de taarten spoorloos verdwenen. Wie heeft ze gestolen? En vindt het dierengezelschap de taarten wel terug?