not available

This content is not available in your region. 

Un fils

Bekijk de trailer nu!

Tunesië, 2011, niet lang na de Jasmijnrevolutie. Fares en Meriem genieten van de zomervakantie met hun 11-jarige zoontje Aziz, tot ze onbewust langs een vuurgevecht tussen islamitische strijders rijden. Aziz wordt door een kogel geraakt en moet razendsnel naar het ziekenhuis gebracht worden. Daar krijgt het koppel te horen dat Aziz een orgaantransplantatie nodig heeft om te overleven, maar dat de ouders niet mogen doneren… Tijdens een race tegen de klok komen familiegeheimen boven water die jarenlang verborgen bleven.

 
Commentaar
Na enkele kortfilms weet Mehdi Barsaoui te overtuigen met zijn langspeeldebuut. Un fils is een verfijnd en gebalanceerd familiedrama dat niet alleen een zenuwslopend verhaal vertelt, maar ook taboe’s uit de patriarchale tradities van Tunesië durft aanspreken. Barsaoui bewijst zijn talent door op meesterlijke manier om te gaan met de steeds weer veranderende emoties van het koppel, dat ijzersterk vertolkt wordt door Sami Bouajila en Najla Ben Abdallah.
 
Pers
"Barsaoui heeft goud in handen met zijn twee hoofdacteurs, zoveel is zeker." ★★★ - De Standaard
 
"Vlot verteld, potent geacteerd en engagerend als dissectie van morele dilemma's." ★★★ - Focus Knack
 
"De smalle ziekenhuisgangen vormen het benepen decor voor een spannende thriller. (...) Persoonlijk drama en politieke allegorie worden vlot verweven." ★★★ - De Morgen
 
"A suspenseful and emotionally draining tale." - Screen Daily
 
Kijkwijzer 12Kijkwijzer aKijkwijzer gtKijkwijzer dc