not available

This content is not available in your region. 

20.000 days on earth

Bekijk hier de trailer:

Een dag uit het leven van muzikant en icoon Nick Cave. De 20.000ste om precies te zijn. De kijker volgt Cave vanaf het aflopen van de wekker tot de laatavondwandeling langs het strand na een optreden. Cave duikt in zijn archief, heeft een sessie bij zijn psychotherapeut en ontmoet oude vrienden zoals de acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis.

COMMENTAAR

In hun langspeeldebuut brengen regisseurs Iain Forsyth en Jane Pollard documentaire, fictie en fantasie naadloos samen tot een verrassende, lyrische ode aan het artistieke proces en de creatieve geest van een uitzonderlijk artiest en een uitermate fascinerend persoon. In een voice-over wijdt Cave uit over zijn wereldvisie, zijn leven en zijn filosofie over het schrijven van tekst en muziek. De oogstrelende beelden en de sterke score maken dit een absolute must-see!

PRIJZEN & FESTIVALSELECTIES

20.000 Days on Earth ging in wereldpremière op het Sundance Filmfestival, waar het de prijs won voor Beste Regie en Beste Montage en werd daarnaast ook geselecteerd voor onder meer het Filmfestival van Berlijn, Sydney, San Francisco en Visions du Réel.