not available

This content is not available in your region. 

69 Minutes of 86 Days

Bekijk de trailer hier:

De 3-jarige Lean komt verkleumd en verward aan in Griekenland. Op een strand vol met brokstukken, reddingsvesten, verwarring en gegil baant Lean zich een weg op zoek naar een bekend gezicht. Het publiek kijkt 86 dagen mee door haar ogen, en deelt in haar angst en onzekerheid maar ook verwondering en plezier.

Dankzij de verrassende blik van de kleine Lean schept de film het perfecte kader om de maandenlange tocht op een unieke wijze te schetsen. Het samenleven met een massa andere vluchtelingen, de boottochten, autoritten, busritten, het wachten op eten, op een slaapplek, op vervoer, op duidelijkheid. De onwetendheid en vermoeidheid van de volwassenen staat in scherp contrast met het charismatische gezichtje van Lean. Het lijkt of alle verdriet en pijn haar lijkt te ontgaan, maar is dat wel zo?

De stilistische keuzes die regisseur Egil Håskjold maakt, hebben een doorslaggevend effect op dit indrukwekkende reisverslag. Zonder commentaar of vragen ervaart de kijker hoeveel energie een vluchtelingentocht fysiek en mentaal vraagt van de volwassenen. Een film als geen andere, die reeds in de prijzen viel op prestigieuze festivals als Hot Docs, Nordic, Sheffield en het Kopenhagens festival CPH:DOX.

"Zo aangrijpend en fascinerend in beeld gebracht dat je empathisch en geboeid blijft kijken. Tot en met minuut 69." - DeWereldMorgen

Emerging International Filmmaker Award, Hot Docs, 2017; Youth Jury Award, Sheffield Doc/Fest, 2017; Best Documentary Feature, Nordic International Film Festival, 2017; Official selection, IDFA, 2017; Official selection, DOCVILLE, 2018

https://www.cinemazed.be/sites/all/themes/Porto/img/icons/kijkwijzer_leeftijd_9_jaar.png