not available

This content is not available in your region. 

Behind The Redwood Curtain

Het Amerikaanse Redwood Forest in Californië is een besloten wereld die tot de verbeelding spreekt. Het woud is uniek in zijn soort en bevat torenhoge bomen die wel duizend jaar oud kunnen worden. Tegelijk geeft het onderdak aan verschillende gemeenschappen; het bos sluit de bewoners van de buitenwereld af. Hier zijn geen Walmarts of Starbucks te bespeuren, het landschap wordt gevormd door kleine dorpjes, grote bomen en letterlijk en figuurlijk een dikke mist. Maar de verstedelijking rukt genadeloos op en steeds meer bomen dreigen plaats te moeten maken voor bredere wegen en ronkende trucks.

PRIJZEN & FESTIVALSELECTIES

Best Belgian Documentary, DOCVILLE Documentary Film Festival, 2013

Prijzen: Beste Belgische Documentaire, DOCVILLE 2013; Official Selection, Hamptons International Film Festival, 2013

COMMENTAAR

Regisseuse Liesbeth De Ceulaer reisde verschillende keren naar het Redwood Forest en sprak er zowel met de activisten als met de houthakkers. Ze schetst zo een heel genuanceerd beeld van de situatie en doorbreekt de retoriek van de verschillende betrokken partijen. ‘Behind the Redwood Curtain’ ging in wereldpremière op DOCVILLE en won er meteen de Prijs voor Beste Belgische documentaire.

PERSQUOTES

“Met een eigenzinnige blik toont Liesbeth De Ceulaer de uiteenlopende overtuigingen, dromen en angsten van de verschillende woudbewoners in een fascinerend verhaal over de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving.” (De Morgen)