not available

This content is not available in your region. 

Bugs

Bekijk hier de trailer:

Is het eten van insecten een oplossing tegen de wereldhonger of is dit maar ijdele hoop? Voor het team van Nordic Food Lab is het belangrijkste alvast dat insectengerechten naar een culinair hoogstaand niveau worden getild.

Sinds de VN insecten aanraadde als eten zijn ze al de hemel in geprezen door chef-koks en gastronomen voor hun unieke smaak, door milieuactivisten voor hun lage ecologische kost en door voedselwetenschappers voor hun hoge voedingswaarde. Ze lijken de perfect oplossing tegen wereldhonger. Nordic Food Lab, een team uit Kopenhagen bestaande uit chef-koks en wetenschappers, reist de wereld rond om te luisteren naar mensen voor wie insecten al jaren dagelijkse kost is. Ze oogsten en eten insecten samen met mensen uit Europa, Australië, Mexico, Kenia, Japen en nog vele andere plaatsen.

Doorheen hun reis die hun leidt van boerderijbezoeken naar internationale conferenties beginnen er zich toch moeilijke vragen op te werpen. Wanneer insecten geïndustrialiseerd zouden worden, zullen ze dan nog wel zo lekker zijn? Blijven ze gemakkelijk voorhanden voor de mensen die erop rekenen om te overleven? Zal ons ecosysteem niet teveel uit balans geraken?

Zijn insecten een reflectie van ons wankelend voedselsysteem, of zijn ze onze redding?

Pers

"‘Bugs’ is vermakelijk maar ook interessant vanwege de meerdere perspectieven die het biedt. De twee jongens zijn hyperintelligent en maken onderweg een hoop scherpe observaties die stof tot nadenken geeft." (Cinemagazine)