not available

This content is not available in your region. 

Citizenfour

Citizenfour is het Oscarwinnende, derde deel van Laura Poitras’ trilogie over het Amerika van na 11 september. Poitras was al een paar jaar met de film bezig toen ze in januari 2013 gecodeerde e-mails ontving van een anonieme bron, Citizen four, de man die later bekend werd als Edward Snowden. Een beklemmende documentaire thriller van ooggetuigen over één van de meest spraakmakende schandalen van het afgelopen decennium: een schandaal waarvan de volle omvang tot op heden nog altijd niet duidelijk is.

PRIJZEN & FESTIVALSELECTIES

Oscar voor Beste Documentaire, 2015

PERSQUOTES

"Een fictiefilm lijkt weinig te kunnen toevoegen aan deze ongelofelijk sterke documentaire, terecht bekroond met een Oscar. (…) Een onthutsende (…) thriller waarin (…) paranoia zich hoe dan ook in je brein nestelt." (Vertigo)

"Een onthutsende wake-upcall én een spannende politieke thriller ineen. Gepresenteerd als een razend spannend spionageverhaal. Gaat dat zien, maar wees discreet: u wordt gevolgd." (Knack Focus)

"Met dreigende muziek, journalistieke scherpte en een sluwe montage. Verontwaardiging is even onvermijdelijk als gewenst. (…) Het is bijna een burgerplicht om deze documentaire uit te zitten. Moeite kost dat niet." (Agenda Magazine)

"Relevant, choquerend en in een knappe beeldtaal: een terechte Oscar voor beste documentaire." - **** (De Standaard) 

"Hallucinante thriller" ***** (De Morgen)