not available

This content is not available in your region. 

De kinderen van Juf Kiet

Bekijk hier de trailer:

De oude Babyloniërs wisten het 2500 jaar geleden al: Met lezen en schrijven begint het leven pas. 

Een groepje migrantenkinderen van verschillende leeftijden en herkomst vinden rust en veiligheid in een klas van een gewone Brabantse dorpsschool. Haya uit Syrië is angstig maar ook grappig en hondsbrutaal. Macedonische Branche is zorgzaam, grillig en altijd op zoek naar vriendschap. Jorj uit Syrië is bijzonder geestig. Hij hangt de clown uit maar draagt ook een diep verdriet met zich mee. Syrische Leanne is lief en ijverig. Omdat ze klein is, wordt ze door iedereen onderschat. Maar ze kan van zich afbijten en blijkt later de slimste leerlinge van de klas te zijn.

De meeste kinderen hebben een pijnlijke tijd van oorlog en vlucht achter zich. Alles is nog nieuw en vreemd voor hen. In het begin hebben ze over alles en niets ruzie en vallen er geregeld klappen. De liefdevolle maar strenge hand van juf Kiet werkt helend. Ze leert haar kinderen niet alleen Nederlands lezen en schrijven, maar ook hoe je beschaafd met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Langzamerhand winnen de kinderen aan zelfvertrouwen. Ze ontdekken dat leren een bron van kracht en levensvreugde is.

De kinderen van juf Kiet is een ontroerende film, ernstig van inhoud en grappig – soms ook hilarisch – van toon.

Werd geselecteerd voor DOCVILLE 2017.

Pers:

"Een parel van een documentaire." - De Morgen

"Veteran duo Petra Lataster-Czisch and Peter Lataster deliver a master class in nonfiction filmmaking with Miss Kiet’s Children, one of the year's truly outstanding European documentaries… Scenes feel just as long as they have to be, in a film which, without overt editorializing — the Latasters dispense with narration, captions and non-diegetic music — takes an unambiguously approving stance of Miss Kiet's gentle but firm methods. The result is a lovely, upbeat, even life-affirming film." - The Hollywood Reporter