not available

This content is not available in your region. 

Heartbound

Bekijk hier de trailer:

In een klein dorpje in het noorden van Denemarken zijn opvallend veel mannen getrouwd met Thaise vrouwen. Sommai, een lokale koppelaarster brengt ze al decennialang over van haar vroegere thuisdorp. Regisseur Janus Metz en antropologe Sine Plambech volgen vier van deze Thais-Deense koppels. De film belicht niet alleen de drijfveer van Thaise vrouwen om te verhuizen – vrouwen die het vaak als een uitweg uit de prostitutie zien – maar stelt ook open vragen over liefde in een gearrangeerd huwelijk: kan je van iemand leren houden als je het zelf hard genoeg wil? Hoe trotseer je als koppel een taalbarrière? En gaat heimwee ooit weg?

Heartbound staat mijlenver van een te verwachten verhaal van uitbuiting van Thaise vrouwen door rijke Westerse mannen en is een verrassend empathische film over liefde, dromen en migratie. Met beelden die tien jaar overspannen, brengen Janus Metz en Sine Plambech een sfeervolle film die concepten als liefde, seks en migratie in een nieuw daglicht stelt.

Pers:

"Heartbound toont meer dan het cliché van de Thaise importbruid." - Trouw

"Heartbound is een liefdevol en zorgvuldig gemaakt portret van Thaise vrouwen en hun Deense mannen." ★★★★ - de Volkskrant