not available

This content is not available in your region. 

How to Save a Dead Friend

Marusya en Kimi zijn een jong, onafscheidelijk koppel. Ze groeien op in Rusland waar autoritaire ideeën steeds meer ingang vinden. Door Marusya's camera op zichzelf te richten, leggen de twee de euforische onrust van hun jeugd vast. Ze leven vol vuur, alsof er geen morgen is, met het gevaar hun vingers te branden of veel te jong helemaal opgebrand te raken. Een boodschap van een generatie die het zwijgen werd opgelegd.
 

Commentaar

How to Save a Dead Friend is gefilmd gedurende twaalf jaar. Het is een persoonlijke hartenkreet en een boodschap van een generatie die het zwijgen werd opgelegd en gevangen zit in de onderstroom van hun onderdrukkende regering. Het is een onvergetelijk en onbreekbaar liefdesverhaal in een verwoestbare wereld. How to Save a Dead Friend won prijzen van New York over Spanje tot Buenos Aires. 

Pers

"Een naar de keel grijpende documentaire over de afgelopen jaren in het Rusland van Poetin, een land dat schijnbaar zijn jongeren opgegeven heeft. Een hartverscheurend debuut." - Filmfest Gent