not available

This content is not available in your region. 

I Am Woman Now

Bekijk de trailer!

I Am a Woman Now portretteert vijf transseksuele vrouwen op leeftijd, die allen door dezelfde ‘wonderdokter’ Georges Burou werden geopereerd in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Niemand wist precies wie deze dokter was, maar zijn naam verspreidde zich snel over de hele wereld. Deze vrouwen riskeerden hun leven in de hoop op een nieuw, beter leven. Zolang deze ‘patiënten’ betaalden, werden er geen vragen gesteld in de kliniek van Burou in Casablanca, Marokko.

Regisseur Michiel van Erp (Beatrix Majesteit, Angst, Pretpark Nederland) toont de vijf vrouwen in hun huidige levens. De beroemde Franse Bambi, die als één van de eersten werd geopereerd in Casablanca. De Belgische Corinne, die haar grote geheim uiteindelijk deelt met een goede vriendin. De Nederlandse Colette, die tot voor kort het leven leidde van een doodgewone huisvrouw. De flamboyante Britse April, die herinneringen ophaalt met de zoon van dokter Burou. De Duitse Jean, die haar hele leven heeft geworsteld met haar identiteit. Zij blikken terug in de herfst van hun leven. Voelen deze pioniers zich volledig vrouw, en heeft het hen de verwachte voldoening gebracht?

Pers

“Vier transseksuele pioniers portretteert Michiel van Erp in I Am a Woman Now, elk met een levensverhaal dat aandacht en respect afdwingt.” ★★★★ – de Volkskrant

“Prachtige documentaire.” - ★★★★ – NRC

alle leeftijden