not available

This content is not available in your region. 

L'etranger

Bekijk hier de trailer:

Moussa is een pas geïmmigreerde Senegalese voetbalcoach bij BX Brussels, het sociaal-sportief project van Vincent Kompany. Hij is niet alleen hun coach op het veld, maar ook in de kleedkamer. Sommige van deze jongeren zijn gelabeld als 'onhandelbaar', ze hebben een precaire thuissituatie en de meesten kunnen amper voetballen. Soms is er wel talent, maar ontbreekt er discipline of motivatie. Verliescijfers van 0-8 of meer zijn geen uitzondering.

Een voetbalseizoen lang volgt L'Étranger Moussa en de jongeren op en naast het veld. Langs winst en verlies, respect en cultuurverschillen, sportiviteit, ruzie en vriendschap. Slaagt Moussa erin om de groep bij elkaar te houden en resultaten te behalen? Of nemen de problemen de bovenhand?

PRIJZEN & FESTIVALSELECTIES

Official selection, DOCVILLE, 2016; Official selection, 11mm Int Football Film Festival Berlin, 2016; Official selection, Côte d'Azur Sport Film Festival, 2017; Winner, ART&TUR Film Festival, Portugal, 2017

COMMENTAAR

Filmmaker Kenneth Michiels won in 2011 de VAF Wildcard met zijn afstudeerfilm Eenentwintig plus Zeven. Hij heeft die nu verzilverd om deze documentaire over BX Brussels te maken.

PERSQUOTES

"L'Etranger (…) Zowel de titel als het begin van de film tekenen meteen een denkkader." Filmmagie