not available

This content is not available in your region. 

This Is My Moment

Het verhaal van Biniam Girmay, een 17-jarige wielrenner uit het Afrikaanse land Eritrea die ervan droomt om de Tour de France te rijden. Tegen alle verwachtingen in klimt Biniam omhoog in het internationale klassement en neemt hij deel aan Europese wedstrijden. Zal hij het redden in een topteam en geselecteerd worden voor de Tour?
 
Biniam Girmay, een 17-jarige veelbelovende wielrenner uit het Afrikaanse land Eritrea, droomt ervan om ooit de Tour de France te rijden, de meest prestigieuze Grand Tour ter wereld. Jarenlang dacht hij dat de Tour alleen voor Europese of blanke wielrenners was, omdat in de meer dan 100 edities slechts een handjevol deelnemers zwart was. De Europese visumprocedures zijn een constant struikelblok. Wanneer hij in Eritrea trouwt en vader wordt, eist de afstand van 6.000 kilometer zijn tol. Tegen alle verwachtingen in klimt Biniam op in het internationale klassement. Als hij op 21-jarige leeftijd zijn eerste 'Klassieker' wint, bewijst hij dat Afrikaanse renners kunnen winnen en wordt hij van de ene op de andere dag een wielerheld. Zal Biniam Girmay het wielrennen voor altijd veranderen?
 
'This is my moment' geeft een unieke inkijk in het leven van de Eritrese wielrenner Biniam Girmay. Het parcours van Lieven Corthouts en Biniam Girmay begon in 2018 toen Biniam nog een veelbelovende wielrenner was. Meer dan zes jaar lang mocht Lieven het persoonlijke en privéleven van Biniams filmen. Doordat Biniam ook zijn eigen proces heeft gefilmd, maakten ze deze film samen in een co-creatieproces.