not available

This content is not available in your region. 

Nieuwe Tieten

Bekijk hier de trailer:

Filmmaakster Sacha Polak is draagster van het erfelijk kanker-gen BRCA1 en heeft daarmee een sterk verhoogde kans op borstkanker en eierstokkanker. Haar moeder overleed op 29-jarige leeftijd aan borstkanker, toen Sacha nog geen jaar oud was. Al jaren weet Sacha dat zij draagster is van het gen, maar twijfelt ze wat ze moet doen. Moet zij haar borsten preventief laten verwijderen om zo de kans op borstkanker te verkleinen? Of laat ze haar borsten misschien wel voor niets weghalen en ontdoet zij zich hiermee van haar vrouwelijkheid?

COMMENTAAR

‘Nieuwe Tieten’ is het relaas van Sacha Polaks zoektocht naar wat haar mogelijkheden zijn. Haar queeste brengt haar onder meer naar het UZ in Gent, bij plastisch chirurg Phillip Blondeel die bekend staat om borstreconstructie met eigen weefsel. ‘Nieuwe Tieten’ is een persoonlijke en openhartige documentaire. De ervaringen van Sacha zijn vaak aangrijpend en emotioneel, maar ook verhelderend en soms zelfs hilarisch.

PERSQUOTES

"‘Nieuwe tieten’ is over het algemeen een informatieve en bij vlagen grappige documentaire, dankzij de droogkomische manier waarop het lijdend- en meelijdend voorwerp hun verhaal vertellen." (CuttingEdge)