not available

This content is not available in your region. 

Nu verandert er langzaam iets

Bekijk de trailer nu!

‘Nu verandert er langzaam iets’ is een uitgesproken en visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur. In vaste, wijde camerastandpunten onderzoekt de film verschillende vormen van zelfontplooiing en cursussen voor innerlijke groei en prestatieverbetering.

Zonder hoofdpersonen, interviews of voice-overs observeert de film o.a. therapiesessies met dieren, een les in geluk voor basisschoolkinderen, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ bij een gemeentelijke ordehandhaving en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden. Het is aan de kijker om te beslissen of deze mindfulness programma’s en trainingen symbool staan voor iets groters. Waar komt deze zoektocht naar zelfverbetering vandaan? Zijn we ooit goed genoeg? De film werd verkozen tot beste Nederlandse documentaire op IDFA.

Pers

‘Als je het Nederland van nu wil zien, móét je naar de bioscoop voor Nu verandert er langzaam iets.’ – de Volkskrant

‘Een subliem tijdsdocument van Nederland.’ – ★★★★, de Volkskrant

‘Een rondgang door het Nederlandse coachingcircuit die tot nadenken stemt.’ – ★★★★, NRC

‘Een film om rustig van te worden.’ – ★★★★, Trouw

‘Een fascinerende documentaire.’ – Het Parool

‘Een fascinerende film vol interessante inkijkjes […] de gekozen fly-on-the-wall methode levert vaak schitterende scenes op.’ – De Filmkrant

‘Geweldige documentaire.’ – Medisch Contact

‘A beautifully crafted hotchpotch of coaching, training and therapy sessions.’ – Cineuropa

alle leeftijden