not available

This content is not available in your region. 

Rêve Kakudji

Bekijk hier de trailer:

Als kleine jongen in de sloppenwijken van Lubumbashi droomde Serge Kakudji ervan om operazanger te worden. Hij trok naar Europa, vastbesloten om zijn droom waar te maken en kwam er terecht in de ‘witte’ elitaire wereld van de klassieke muziek. Hoewel Serges artistieke ambitie heel puur en duidelijk is, zijn de reacties van zijn omgeving en het publiek vaak dubbelzinnig en gecompliceerd. Sommigen respecteren en erkennen zijn artistieke roeping, anderen zien in hem vooral een exotische rariteit.

COMMENTAAR

Twee jaar lang nestelden regisseur Ibbe Daniëls en De Morgen journalist Koen Vidal zich in Serge Kakudji’s spoor, langsheen repetitielokalen in Parijs, zijn familie en fans in Congo en zijn eerste stappen in een internationale carrière. Een erg cinematografische film over identiteit, ambitie, passie en durven dromen, zonder in het cliché van de American Dream te vervallen. ‘Rêve Kakudji’ begon zijn festivalcarrière op DOCVILLE en werd geselecteerd voor het prestigieuze documentaire filmfestival IDFA.

PERSQUOTES

"Als een ebbenhouten Kuifje slalomt Kakudji langs lofts en repetitielokalen in Parijs, kippen en kokosnoten in Congo, zacht gejoel in de Teatro Real in Madrid en luid applaus in de wijken van Lubumbashi.” (De Morgen)

https://www.cinemazed.be/sites/all/themes/Porto/img/icons/kijkwijzer_leeftijd_alle_leeftijden.png