not available

This content is not available in your region. 

Sabaya

Bekijk de trailer hier:

In het holst van de nacht proberen Mahmud en Ziyad Jezidi-meisjes te bevrijden uit het meest gevaarlijke gevangenenkamp in het Midden-Oosten: Al-Hol in Syrië. Daar worden de meisjes vastgehouden door IS als 'sabaya' – seksslaven. Een nagelbijtende thriller met een ongeziene toegang tot het dramatische lot van de Jezidi gemeenschap.
 
De strijd tegen IS mag dan uit het nieuws verdwenen zijn, de wonden die het regime achterliet, zijn nog iedere dag voelbaar in de grensstreek tussen Syrië en Irak. Zes jaar geleden viel IS de Jezidi dorpen rond de berg Sinjar in Noord-Irak binnen, vermoordde de mannen en ontvoerde de vrouwen. Zo’n 7000 vrouwen worden nog steeds gevangen gehouden als ‘sabaya’ (seksslaaf) in het IS-gevangenkamp van Al-Hol in Syrië. Mahmud, Ziyad en de andere vrijwilligers van het Jezidi Home Center zijn hun enige kans op ontsnapping uit de hel. Een nagelbijtende thriller met een ongeziene toegang tot het dramatische lot van de Jezidi gemeenschap.
 
Pers
"De documentaire heeft een suspense waar Hollywoodthrillers jaloers op mogen zijn. Dit is Kathryn Bigelow, maar dan echt, en vanuit het standpunt van de overlevers, niet de soldaten." - De Standaard
 
"Onder de prijzen bedolven en bijzonder intense documentaire." - BRUZZ
 
Naar aanleiding van de première op DOCVILLE gingen getuigen en experts in gesprek die in levende lijve hebben meegemaakt hoe het is om onder het juk van IS gebukt te gaan. Bekijk het gesprek hier.
 
Op de première van Sabaya in Cinema ZED ging regisseur Hogir Hirori in gesprek met DOCVILLE-festivaldirecteur Frank Moens. Bekijk het gesprek hier.