not available

This content is not available in your region. 

The Swedish Theory of Love

Bekijk hier de trailer:

In de ogen van velen is Zweden de perfect georganiseerde samenleving. Het ideaal van een maatschappij die zorgt voor gelijke kansen en het recht van ieder individu op een onafhankelijk bestaan staan centraal. Zo is zorg en opvang tot in de puntjes geregeld van de wieg tot het graf. Maar als mensen elkaar niet meer nodig hebben, is er ook geen sociaal contact meer nodig. En dat heeft grote gevolgen. De helft van de bevolking woont helemaal alleen en het aantal eenzame, onopgemerkte sterfgevallen wordt steeds groter. Sommige mensen zoeken een uitweg: jonge hippies organiseren bijeenkomsten om elkaar ‘terug echt te zien en aan te raken’, een dokter verkiest een leven in Ethiopië waar het deugddoende gemeenschapsgevoel de armoedigere levensomstandigheden ruimschoots goedmaakt.

PRIJZEN & FESTIVALSELECTIES

DOX:AWARD, CPH:DOX, 2015; Official Selection, IDFA 2015, DOCVILLE 2016, DocPoint 2016, Eurodok 2016, Nordisk Panorama 2016, Krakow Film Festival 2016, Chicago Film Festival 2016

COMMENTAAR

Filmmaker Gandini weet als geen ander achter de façade van onze ‘perfecte’ Westerse wereld te kijken. In 2010 stond hij op DOCVILLE met Videocracy, een ontluisterende essay over de bling-bling wereld van de Italiaanse media. In deze film houdt hij onze maatschappij, waarin individuele onafhankelijkheid het grootste goed is, een spiegel voor. Een confronterende film die aanzet tot nadenken.

PERSQUOTES

"Licht verteerbare documentaire. [...] Veel stof om over na te kaarten." (De Standaard)