not available

This content is not available in your region. 

Victoria

Bekijk nu de trailer!

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Tot in de puntjes uitgetekend, moest deze stad zo groot worden als Los Angeles, maar vandaag ligt de woestijnstad er onaf en stoffig bij. Het is een plek die past bij grootse dromen; bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is één van hen. Hij ontvluchtte een turbulent verleden in Los Angeles om een nieuwe start te maken temidden van deze plattegrond van lege straten. Scherp maar ook speels beschrijft hij zijn nieuwe omgeving. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.
 
Victoria is als een visuele zwerftocht waarin de realiteit en het imaginaire elkaar ontmoeten en waarin Lashay T. Warren als een hedendaagse pionier zijn eigen pad uitzet en zijn sporen achterlaat. Victoria won de Prijs voor Beste Belgische Documentaire op DOCVILLE 2020
 
Pers
 
“Het resultaat, een fijnmazige filmconstructie, is indrukwekkend. Door het verhaal van Lashays tocht schemeren de portretten van een geplande stad en, bij uitbreiding, van een natie die uit haar voegen barst.”