not available

This content is not available in your region. 

Waiting for August

De 15-jarige Georgiana Halmac woont samen met haar zes jongere broers en zussen in een sociale woningblok aan de rand van de Roemeense stad Bacau. Door de hoge werkloosheid in eigen land is hun moeder naar Italië vertrokken om daar te gaan werken. In augustus keert ze weer. In tussentijd neemt Georgiana noodgedwongen de leiding van het gezin op zich, met enkel de telefoongesprekken met haar moeder als hulplijn.

COMMENTAAR

In haar verbluffende debuut weet de Roemeens-Vlaamse cineaste Teodora Mihai zich quasi onzichtbaar te maken in het gezin van Georgiana. De kinderen lijken amper te beseffen dat er een camera in de kamer is. Het resultaat is een intiem portret van een atypisch gezin dat toont hoe ongelooflijk weerbaar en inventief kinderen kunnen zijn wanneer de situatie hen daartoe dwingt.
'Waiting for August' won de Prijs voor Beste Documentaire op HotDocs en op het Karlovy Vary Film Festival.

PERSQUOTES

Het is amper te geloven dat deze kostbare cinéma vérité een debuut is, en zeer goed te begrijpen dat de documentaire van de naar België verhuisde Roemeense Teodora Ana Mihai al tien internationale prijzen won en draait in de bioscopen van New York en Los Angeles. (Brusselnieuws)