not available

This content is not available in your region. 

Zij Hen Wij - Ouderschap

Als ruimtewetenschapper bij ESA (European Space Agency) pleit Angelique Van Ombergen voor meer onderzoek rond het vrouwelijk lichaam in de ruimte. Als deel van een tweemoedergezin, staat ze voor de keuze: volop voor haar carrière gaan of voor een zwangerschap?
 
Zangeres Charlotte Adigéry had geen slechter moment kunnen kiezen om mama te worden. Op zoek naar andere voorbeelden in de muziekindustrie, begint ze aan haar eerste grote internationale tournee, samen met haar baby. Hoe rijm je ouderschap met een carrière? En wie neemt de onbetaalde zorg voor
haar rekening?
 
Over de reeks
 
Zij Hen Wij is een documentairereeks over de hoopvolle strijd voor een toekomst waarin iedereen gelijkwaardig kan zijn. Zeven mensen uit de Lage Landen streven elk op hun manier naar een wereld die beter past bij hun leven, lichaam, werk en liefde. We zien onder andere muzikante Charlotte Adigéry, e-sportsjournalist Eefje ‘Sjokz’ Depoortere, cultuurwerker Fatima-Zohra Ait El Maâti, internationaal topmodel Hanne Gaby Odiele, huishoudhulp Mieke Van Hove, ruimtewetenschapper Angelique Van Ombergen en genderexperte Kaouthar Darmoni. Via vijf thematische en visueel verrassende afleveringen tonen zij hoe zij dagelijks omgaan met discriminatie op het kruispunt van gender, seksualiteit, huidskleur, klasse en religie. De drie jonge makers Zaïde Bil, Sam Peeters en Heleen Declercq trokken doorheen Europa, de Verenigde Staten en Noord-Afrika om zo hun verschillende gevechten voor gelijkwaardigheid op een rij te zetten.