not available

This content is not available in your region. 

Zij Hen Wij - Veiligheid

Eefje Depoortere is een e-sportsjournalist voor wereldwijde gamingevenementen zoals League of Legends World Championships. Ze wordt, net zoals zoveel vrouwen in de gamewereld, dagelijks geconfronteerd met online haatspraak. Fatima-Zohra Ait El Maâti brengt moslimmeisjes samen om gelijkaardige problemen te delen. Samen bouwen ze aan een safe space voor hun gemeenschap.
 
Fysiek geweld thuis of op straat, seksistische opmerkingen, regelrechte bedreigingen, … het zijn zoveel manieren om de helft van de wereldbevolking het zwijgen op te leggen. Wanneer zal de wereld gewoon van ons leren houden?
 
Over de reeks
 
Zij Hen Wij is een documentairereeks over de hoopvolle strijd voor een toekomst waarin iedereen gelijkwaardig kan zijn. Zeven mensen uit de Lage Landen streven elk op hun manier naar een wereld die beter past bij hun leven, lichaam, werk en liefde. We zien onder andere muzikante Charlotte Adigéry, e-sportsjournalist Eefje ‘Sjokz’ Depoortere, cultuurwerker Fatima-Zohra Ait El Maâti, internationaal topmodel Hanne Gaby Odiele, huishoudhulp Mieke Van Hove, ruimtewetenschapper Angelique Van Ombergen en genderexperte Kaouthar Darmoni. Via vijf thematische en visueel verrassende afleveringen tonen zij hoe zij dagelijks omgaan met discriminatie op het kruispunt van gender, seksualiteit, huidskleur, klasse en religie. De drie jonge makers Zaïde Bil, Sam Peeters en Heleen Declercq trokken doorheen Europa, de Verenigde Staten en Noord-Afrika om zo hun verschillende gevechten voor gelijkwaardigheid op een rij te zetten.