not available

This content is not available in your region. 

Aïlo: het dappere rendier

Bekijk de trailer nu!

In de ongerepte natuur in Lapland wordt Aïlo geboren, een klein, kwetsbaar rendiertje. Aïlo moet in zijn eerste levensjaar erg veel leren om klaar te zijn wanneer de kudde aan de lange trektocht begint. Mama rendier houdt een oogje in het zeil wanneer Aïlo erop uittrekt om andere dieren te ontmoeten: een eland, hermelijnen en eekhoorns. Want er zijn ook gevaarlijke roofdieren op pad, zoals een beer, wolven, adelaars, vossen, een lynx en de onverschrokken veelvraat.
 
Commentaar:
Aïlo werd gefilmd in de vrije natuur en verdient absoluut een groot scherm. De uitgestrekte wildernis biedt immers een permanent spektakel van licht en kleur: heldere schaduwen, fonkelwitte sneeuw, glinsterende sterren en het noorderlicht achter de heuvels. Het ontwaken van de wilde Finse natuur bij het begin van de zomer is een adembenemende ervaring. En de dieren zijn echte karakters, een speelfilm waardig.
 
Pers:
"Je lacht met de hyperactieve hermelijn, de logge lemming en de verleidingstrucs van de veelvraat. En je voelt je - net als Aïlo - angstig als diezelfde veelvraat of wolf op de loer ligt." - Filmmagie
 

Een mooie film voor kinderen vanaf 8 jaar.