not available

This content is not available in your region. 

Reis naar het noorden

Bekijk hier de trailer:

St. Petersburg, 1882. Sasha heeft haar opa, die ontdekkingsreiziger is, altijd al bewonderd. Wanneer hij niet meer terugkomt van een gevaarlijke expeditie naar de Noordpool, wil ze hem niet opgeven. Ze ontdekt zijn reisplannen en loopt stiekem van huis weg om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een expeditieschip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Iedereen vindt het raar dat een meisje zo’n gevaarlijke tocht onderneemt, maar daar trekt ze zich niets van aan. Zelfs ijsberen en sneeuwstormen houden haar niet tegen.

De combinatie van een spannend en meeslepend verhaal met subtiele 2D-animatie en prachtige beeldcomposities werkt wonderwel. Het sterke hoofdpersonage neemt zowel jongens als meisjes mee op sleeptouw in de ongekende wereld van keizerlijk Rusland en het ongerepte Noorden. 

Pers

"‘Reis naar het noorden’ is een meeslepende animatiefilm, die het hart raakt en het hoofd verwent." - Cinemagazine 

"De fraaie 2D-animatie met een rustig kleurenpalet bewijst dat jeugdfilms niet zuurstokschreeuwerig hoeven te zijn. Mooi is vooral hoe Rémi Chayé met eenvoudige middelen een wereld aan emoties oproept." - de Volkskrant

 

Een spannende animatiefilm voor kinderen vanaf 8 jaar.