not available

This content is not available in your region. 

Sleeping giant

Bekijk hier de trailer:

Voor Adam begint een saaie zomer met zijn ouders in een vakantiehuisje aan het meer. Tot hij Riley en Nate ontmoet, twee jongens uit gebroken gezinnen die al iets meer afweten van het leven… of tenminste doen alsof. Samen vullen ze hun tijd met boottochtjes, zwemmen, baseball en gamen, maar ook met wiet roken, stelen en elkaar uitdagen om van een gevaarlijke rots de zee in te springen. Vooral de zelfverzekerde Nate lijkt steeds op zoek naar problemen en Adams wereld wordt dan ook grondig door elkaar geschud: in enkele weken ontdekt hij wat vriendschap, verraad en mannelijkheid betekenen en dat kwajongensstreken ernstige gevolgen kunnen hebben.

Sleeping Giant was dé revelatie van de Semaine de la Critique in Cannes en won de Explorezone Award op Film Fest Gent. In eigentijdse beelden vat de film perfect de verveling, de ontluikende seksualiteit, de frustraties en de verwarring van het opgroeien. 

 

Prijzen & festivalselecties

"De zeer jonge cast draagt het verhaal met een verbluffend naturel, zodat we samen met hen weer dat zoekende wezen werden uit onze eigen puberteit. Het is een film waarin impliciteit en subtiliteit zegevieren; een film waarin relaties onder de oppervlakte botsen als tektonische platen maar enkel rimpelingen creëren aan de oppervlakte. We feliciteren de debuterende regisseur Andrew Cividino met zijn prachtige 'Sleeping Giant' en geven de film graag de Explore Award 2015." - motivatie Jury

 

Een prachtige film voor jongeren vanaf 14 jaar.