Dé films van het Kortfilmfestival

De crème de la crème van het Kortfilmfestival Leuven. De beste fictie én animatiefilms om duimen en vingers bij af te likken.

Frank is best tevreden met zijn monotone job in een magazijn. Tot op een dag een nieuwe collega een deel van zijn taken overneemt. De twee mannen kunnen niet echt met elkaar opschieten, tot Frank ontdekt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan gedacht.

Rosalien Helsen werd met haar kortfilm...
Een bende jongemannen dwalen rond in de stadsrand onder toezicht van hun leider. Hoewel ze in hun dromen een echte motorbende willen zijn, zijn ze nog te jong voor echte motoren. In plaats daarvan rijden ze rond op hun fietsen.

Sons of the wild werd in 2017 geselecteerd voor het Internationaal...
Een vuurtorenwachter leeft een vredig bestaan zonder zorgen. Dit verandert echter wanneer hij een vreemd voorwerp in de post krijgt waardoor hij begint te twijfelen aan de realiteit van zijn bestaan.

Hou Het Light kreeg een welverdiende plaats op de affiche van verschillende filmfestivals, onder...
Een reusachtige robot wordt wakker uit een eeuwenoude slaap om de taak te vervullen waarvoor hij geprogrammeerd is. Maar hij beseft al snel dat zijn opdracht de eenzaamheid in zijn hart niet zal kunnen wegnemen.

Carrier won de Publieksprijs voor Beste Animatiefilm op het Kortfilmfestival Leuven...
Wanneer alles omgeven is door mist, is iedereen verloren. Tijd en ruimte lijken niet meer te bestaan. Er blijven enkel nog fragmenten over, fragmenten van geluiden en van beelden. Vormen ze een verhaal, een droom of een herinnering?

Mist werd geselecteerd voor de Vlaamse Competitie Animatie op...
Bekijk hier de trailer:Één nacht. Één auto. Één vrouw in gevaar. Één oproep.

De talentvolle vrouwelijke regisseur Delphine Girard werd begin 2020 met haar kortfilm 'Une Soeur', met niemand minder dan Veerle Baetens in de hoofdrol, genomineerd voor een Oscar! 'Une Soeur' stond ...
Bekijk hier de trailer:

Video Platform

Hoe kan je in deze wereld overleven als je niet van je sociale scripts durft af te wijken? En hoe versier je een meisje als je eigenlijk stiekem geobsedeerd bent door duikbommenwerpers? Mind My Mind is een film over hoe het hebben van het...
Bekijk hier de trailer:De geografie van het oorspronkelijk vlakke Charleroi wordt bepaald door slakkenbergen: heuvels die ontstaan zijn uit mijnbouwafval . Vanuit een documentatiegedreven verhaal onderzoekt Terril een tragisch ongeluk in 1956 dat het gevolg was van de industriële revolutie...
Brussel, 2019. Een jonge superheld neemt de zware taak op zich de wereld te redden. Maar eerst moet hij een slechterik vinden. Kan hij de afstand en tijd tussen idee en actie overbruggen, voordat het te laat is? Waar en wanneer zal hij landen?
Acrobaten Alec en Theo zijn partners in het dagelijkse leven en op het podium. Ze hebben een perfect evenwicht gevonden, letterlijk en figuurlijk. Tot een ongeval alles verandert. Terwijl Alec zijn fysieke situatie onder ogen moet zien, keert Theo zich terug in zichzelf op zoek naar een manier om...