not available

This content is not available in your region. 

Badpakje 46

Bekijk hier de trailer:

Chantal, een mollig meisje van 12, heeft het moeilijk haar weg te vinden in het leven. Veel vrienden heeft ze niet en thuis voelt ze zich enkel gesteund door haar stiefvader. In het plaatselijk zwembad, waar ze hard traint voor de komende zwemwedstrijd, voelt ze zich wel thuis. Wanneer ze een nieuwe zwembril nodig heeft, loopt niet alles zoals gepland en zet ze alles op alles om die zwembril te bemachtigen.

Commentaar: 
De carrière Badpakje 46 was gestart op het Grote Ongeduld en het Kortfilmfestival Leuven maar de film nam een hoge vlucht toen hij niet alleen geselecteerd werd voor de competitie in Cannes maar ook nog eens naar huis ging met de Juryprijs, die regisseur Wannes Destoop overhandigd werd door Michel Gondry. Daarna rijfde de film de ene prijs naar de andere aan elkaar. Tot op vandaag is Badpakje 46 één van de bekendste en meest geliefde Vlaamse kortfilms.

Perscommentaar: 
"De fantastische muziek van de Gentse band Amatorski schept een dromerige, beetje trieste sfeer die een onweerlegbare meerwaarde betekent voor de film." - Kortfilm.be 

https://www.cinemazed.be/sites/all/themes/Porto/img/icons/kijkwijzer_leeftijd_alle_leeftijden.png