not available

This content is not available in your region. 

Love, theft and other entanglement

Bekijk hier de trailer:

De Palestijn Mousa, een kleine kruimeldief, liever lui dan moe, ligt voortdurend in conflict met zijn hardwerkende conservatieve vader. Nu hij niet meer welkom is in het vaderlijke huis, gaat hij meerdere malen per week op bezoek bij zijn grote liefde, een getrouwde vrouw.

Op een dag, als hij opnieuw een gestolen Israëlische auto de grens met de Palestijnse gebieden over smokkelt – met de ontmantelde onderdelen kan hij een stevige duit verdienen – vindt hij tot zijn grote verbijstering een geknevelde Israëlische soldaat in de koffer. Al snel blijkt dat zowel de Israëlische geheime dienst als een Palestijnse verzetsbeweging op zoek zijn naar de wagen en hem op de hielen zitten. Mousa wil zo snel mogelijk emigreren naar een ver land. Maar de louche Palestijnse ambtenaar vraagt heel veel geld voor de aanmaak van een visum.

LOVE, THEFT AND OTHER ENTANGLEMENTS, een atypische Palestijnse productie, volledig onafhankelijk gemaakt met een micro-budget, is nu eens geen zwaar-op-de-hands verhaal over het Palestijns-Israëlisch conflict, maar een luchtige vertelling over een antiheld die alleen maar in vrede leven wil. Let ook op de bijzondere jazzy filmscore die deze in een stemmig zwart-wit gedraaide film meekreeg.

Deze film is Nederlands ondertiteld.