back button

5 must-see films op Dalton.be

Op Dalton.be kan je een hoop documentaires en kortfilms online kijken. Maar een keuze maken tussen alle films die je online kan streamen is soms niet eenvoudig. 

Wij maken het jou gemakkelijk en geven jou onze 5 must-see films die je op Dalton.be gezien moet hebben! 

1. De goden van molenbeek

De goden van molenbeek is een prachtige film over vriendschap, geloof en identiteit. Amine en Aatos zijn twee 6-jarige vriendjes die beiden in het hart van Molenbeek wonen. Ze hebben veel gemeen, maar hun gezinssituatie en geloof hoort daar niet bij. De goden van Amine en Aatos zijn heel verschillend. In deze film maakt atheïsme kennis met Islam, op een speelse en onschuldige manier. Tot op een dag, hun leven helemaal veranderd omwille van de terroristische aanslagen in Molenbeek en Zaventem. Hoe gaan ze hiermee om, in tijden waarin de hele wereld naar je kijkt? 

De goden van molenbeek is een favorietje en een echte filmklassieker op Dalton.be. 

Bekijk De goden van Molenbeek online op Dalton.be hier. 

2. Hollywood aan de schelde

Hollywood aan de Schelde is een belgische documentaire voor de echte filmliefhebbers onder jullie. Robbe de Hert brengt op een klassieke wijze de Vlaamse filmlandschap van de jaren 30’ tot en met de Vlaamse productie van vandaag in beeld. Interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden en fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films, opnames op filmsets en premières. Een echte aanrader! 

Bekijk Hollywood aan de schelde online op Dalton.be hier.

3. Sakawa

De Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah toont met zijn documentaire Sakawa wat er zich in zijn moederland achter de schermen van internetfraude afspeelt. Een mooie eenzame vrouw die haar geliefde wel wilt komen bezoeken, maar het geld niet heeft om een nieuwe visum aan te vragen. Deze vorm van fraude bestaat al langer en gebeurt vaker dan we het denken. Meet your scammer!

Bekijk Sakawa online op Dalton.be hier.

4. Downside Up 

Kortfilm Downside Up is een hartverwarmende komische fictie van Peter Ghesquière waarin de rollen eens omgedraaid zijn. De wereld is alleen bevolkt met mensen met het syndroom van Down, tot op een zeker dag een jongetje geboren wordt die niet ‘normaal’ is. 

Bekijk Downside Up online op Dalton.be hier.

5. Badpakje 46

Last but not least, Badpakje 46 van Wannes Destoop! Het veelgeprezen afstudeerwerk, die zelf een plaats op Cannes verdiende, waarin 12-jarig mollig meisje Chantal het moeilijk heeft haar weg te vinden in het leven. Maar één ding is zeker, in het plaatselijk zwembad voelt ze zich thuis. Alles loopt niet zoals gepland wanneer haar nieuwe zwembril probeert te bemachtigen.

Bekijk Badpakje 46 online op Dalton.be hier.

Veel kijkplezier op Dalton.be ! 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments