back button

Adembenemende animatie

Animation offers a medium of story telling and visual entertainment which can bring pleasure and information to people of all ages everywhere in the world.” Met die woorden van Walt Disney zetten we deze week animatiefilms centraal op Dalton.be. Want de vrijheid en creativiteit die animatie brengt is een grote meerwaarde voor films van alle genres. Daarom stellen we jullie twee kortfilms voor, een kinderfilm en twee documentaires. Ga zeker zelf nog op zoek naar animatiefilms in onze catalogus want er zitten daar enkele pareltjes verstopt!

The Ape Man

In deze vrolijke kortfilm woont een klein, klunzig mannetje op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber. Overdag is hij vuilnisman, ’s avonds vult hij zijn tijd met het kijken van Tarzanfilms én dagdromen op zijn weelderig dakterras. Als hij op een dag het geschreeuw van zijn buurvrouw hoort, gaat hij op zoek naar de Tarzan in zichzelf om zijn Jane te redden… "Het is heerlijk om te zien hoe het knullige maar oersympathieke hoofdpersonage langzaamaan zelfvertrouwen tankt en zijn innerlijke Tarzan laat ontluiken." - Kortfilm.be

Bekijk The Ape Men hier.

Another Day of Life

1975. Angola wordt verscheurd door burgeroorlog. Oorlogsjournalist Ryszard Kapuscinski is de enige buitenlandse reporter ter plaatse en trekt naar de frontlinie. Een combinatie van archiefbeelden en animatie creëert een chaotische, verontrustende atmosfeer in deze no-nonsense oorlogsfilm

Bekijk Another Day of Life hier.

Mini en de muggen

Een rondreizend circus trekt door het bos. Het gezelschap telt enkele fantastische artiesten: Egon de mug is een fietsende stuntman en koorddanseres Dagmar kent geen hoogtevrees. Ook Miranda en Mini reizen mee. Pestkop Miranda vindt Mini te klein, te stom, te bang… tot Mini boos wegloopt. Misnoegd sluit hij zich aan bij een bende brutale rovers. Een fijne kinderfilm voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk Mini en de muggen hier.

Life, Animated

Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disneyfilms. In ‘Life Animated’ zien we hoe de Disneyfilms Owen helpen om opnieuw te leren communiceren. Een hartverwarmende verhaal en een terechte winnaar van Sundance.

Bekijk Life, Animated hier.

The Education

Een tienermeisje vertelt over haar jeugd in een destructieve familiesituatie. Verleden en heden wisselen elkaar af, net als de oorzaken en gevolgen van het familiaal geweld. Elk familielid speelt een rol in de crisis en iedereen zoekt eigen manieren om om te gaan met het geweld. De animaties helpen met de chaos van de situatie voor te stellen door de gezinsleden te laten transformeren in verschillende personages. Een heftige film met een harde conclusie.

Bekijk The Education hier. Opgelet: deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments