back button

The Future Is Now: 5 sciencefiction films

“One day the legend will be born”
 
Denis Villeneuves adaptatie van de klassieker Dune is nu al een legende. Met zijn nieuwste film laat hij het sciencefiction genre helemaal herleven. Kan je maar niet genoeg krijgen van verre planeten, vliegende schotels en vriendelijke robots? Geen zorgen. Op Dalton.be hebben we een prachtige verzameling Vlaamse kortfilms die je meenemen naar de toekomst. The future is now!

Carrier

Een reusachtige robot wordt wakker uit een eeuwenoude slaap om de taak te vervullen waarvoor hij geprogrammeerd is. Maar hij beseft al snel dat zijn opdracht de eenzaamheid in zijn hart niet zal kunnen wegnemen.

"De menselijkheid van de robot, met z’n lading verdriet en z’n gevoel voor empathie, zijn een grote meerwaarde voor de film." - Kortfilm.be. Carrier won de Publieksprijs voor Beste Animatiefilm op het Kortfilmfestival Leuven.

Bekijk Carrier hier.

Ampersand

In de tijd voor het verleden en na de toekomst is er een stad waar woorden iets tastbaar zijn. In deze stad kan je woorden drinken net zoals wijn en sinaasappelsap. Ampersand werkt er in een praatcafé waar ze woorden verkopen. Op een dag ontmoet hij de beeldschone Cedille. Zullen woorden hem helpen haar te verleiden of zullen ze enkel tot misverstanden leiden?

Bekijk Ampersand hier.

Day 6011

Mac Trony is een robotsoldaat op bewakingsmissie in een afgelegen gebied. Na meer dan 6000 dagen eenzaam de wacht te houden, krijgt hij voor het eerst bezoek. Maar de ontmoeting verloopt niet meteen zoals gepland.

Bekijk Day 6011 hier.

Gerontophobia

Wanneer een onderzoek naar eeuwige jeugd fout loopt, ontsnapt een giftige wolk die alles snel veroudert. Op een evacuatieluchtschip neemt een zwangere vrouw het commando over en daalt terug de gevaarlijke gassen in om haar achtergelaten geliefde te redden.

"De regisseur speelt met de verschillende filmtechnieken die de toekomst en het verleden met elkaar verwikkelen. Combineer dat met wat venijnige maatschappijkritiek en een heerlijk bombastische soundtrack en je krijgt een excentrieke kortfilm die jong én oud zal weten te bekoren." - Kortfilm.be

Bekijk Gerontophobia hier.

The Memory Shop

In het jaar 2036 bezoekt een vrouw The Memory Shop. Nieuwe, immersieve technologie zorgt ervoor dat je herinneringen daar kan herbeleven en laten registreren op film. Ze gaat voor heel even terug naar het Lac de Berléand op 7 mei 1990 voor een intens, liefdevol moment.

Bekijk The Memory Shop hier.

Connected

Connected_still

Het rijk van Tinder is voorbij. Een nieuwe manier van daten maakt zijn opmars: virtual reality is de toekomst voor vrijgezellen die op zoek zijn naar meer. De nieuwe technologie geeft je de mogelijkheid om op restaurant te gaan zonder dat je je huis uit moet en jezelf een heel ander uiterlijk te geven.

Bekijk Connected hier.

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments