back button

Lukas Dhont: wat was er voor 'Close'?

Na 'Girl' weet Lukas Dhont met 'Close' opnieuw de grote massa te bereiken met een gevoelige film over kwetsbare personages. Maar trouwe bezoekers van Kortfilmfestival Leuven weten dat Dhont al voor ‘Girl’ emoties kon losmaken met zijn films. In 2012 stond hij met zijn debuut 'Corps Perdu' op het kortfilmfestival en in 2014 won hij er de Juryprijs met 'L’Infini'. Je kan nu zowel Corps Perdu als L'infini bekijken op Dalton.be!

Corps Perdu

Miller is een jonge ballerino die voor een internationale danscompetitie in het buitenland vertoeft. Na de wedstrijd blijft hij alleen achter op zijn hotelkamer en ervaart hij de eenzaamheid gekoppeld aan zijn ambitie. Het duurt echter niet lang voor hij onverwacht bezoek krijgt. Jerome, op de vlucht voor de politie, zoekt een schuilplaats en vindt die bij de jonge Miller. Hun plotse ontmoeting duurt langer dan verwacht.
 
Corps perdu is de winnaar van de Grand Prix op het Brussels Short Film festival en kreeg een Special mention op Filmfest Gent.
 
Bekijk de film hier.

L'infini

Samen met zijn moeder Josephine pikt de elfjarige Oscar zijn vader op. Het contact tussen de twee is zwakjes en onwennig. Oscar ondergaat de situatie vanop een afstand. Hij speelt met Steven. Hun lichamen komen fysiek samen, en vormen een bedreiging voor Josephines positie. Oscar wordt verplicht een keuze te maken.
 
L'infini was de winnaar van de Juryprijs voor Beste Vlaamse ficitiefilm op Kortfilmfestival Leuven en won ook de Beste studentenkortfilm op Filmfest Gent.
 
Bekijk de film hier.

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments