back button

New Beasts on the Block

In zijn nieuwe documentaire, ‘New Pigs on the Block’, richt filmmaker Jimmy Kets de camera op drie varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. De camera brengt ons op ooghoogte van de drie varkentjes en kijkt vandaar ook met hen mee naar de mens. De film is nu beschikbaar op Dalton+: dalton.be/dalton/video/new-pigs-block
 
Jimmy Kets is niet de enige die zijn camera richt op de dierenwereld. Daarom stellen we je deze maand vier films voor met dieren in de hoofdrol.

Brussels Wild

Wanneer de Brusselse filmmaker Bernard Crutzen op een avond met de fiets naar huis rijdt, komt hij oog in oog te staan met een vos. Die kijkt hem aan met een brutale blik en lijkt te zeggen : "Wat doe jij hier?" Bernard Crutzen wil de vraag terugkaatsen: "En jij, wat doe jij hier in Brussel? Is de stad wel iets voor jou?" Dezelfde vraag gaat ook op voor de slechtvalken, de padden, de ringslangen en de kevers in de hoofdstad. De film onderzoekt dit samenleven tussen mens en (wild) dier in een stad.
 
Bekijk Brussels Wild hier.

Monky

Op een dag vindt de elfjarige Frank een echte aap in de tuin. Hij noemt zijn nieuwe vriend Monky. De komst van de aap zorgt voor veel opwinding en plezier, maar maakt ook een stil verdriet terug wakker. Het duurt immers niet lang voor Frank beseft dat Monky niet toevallig in hun tuin terecht kwam. De zoektocht naar antwoorden sleept het hele gezin mee op een aangrijpend avontuur dat hen tot diep in de jungle van Thailand voert.
 
Bekijk Monky hier.

Kedi

Nog dieren in de stad! Sinds jaar en dag zwerven er meer dan 100.000 katten in de straten van Istanboel. De katten zijn van niemand en van iedereen, ze zijn wild noch tam. Toch hebben ze vaak een speciale band met één of meerdere mensen en brengen ze genegenheid en vreugde in hun leven. Regisseuse Ceyda Torun ontwierp een speciale camera waarmee ze op ‘kathoogte’ kon filmen, waardoor de film heel wat unieke actiebeelden bevat en de katten echt personages worden.
 
Bekijk Kedi hier.

Pom le poulain

Deze klassieke kinderfilm vertelt het verhaal van het jonge veulentje Pom en zijn mama Mirabelle, die van elkaar gescheiden worden. Het is een episch verhaal over de relatie tussen mens en dier, op goudeerlijke toon verteld en met liefde gemaakt.
 
Bekijk Pom le poulain hier.

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments