back button

Op reis met Dalton.be

Luieren in de exotische zon, kennismaken met nieuwe culturen of gewoon lekker genieten van weg te zijn. Velen zagen de deugddoende zomer- en/of wintervakantie door corona in het water vallen. Maar niet getreurd! Dalton staat voor je klaar. Ga mee op reis met Dalton en geniet deze week van zeven films die je even deze sombere tijd doen vergeten. Zo neemt Dalton je mee op wereldreis in ‘Down to Earth’, ‘The Journey’ en ‘This Way of Life’, maar raakt daarbij ook thema’s aan zoals stilstaan bij je dagelijkse gewoontes en zorgen voor elkaar. Daarnaast kan je deze reis ook maken met je kinderen in ‘De Slak en de Walvis’. Ben je niet zo'n fan van verre vluchten, dan kan je ook dichterbij terecht in ‘Provence’ dat zich afspeelt in la douce France. Wil je toch wat meer avontuur en spanning? Dan vind je dit zeker in ‘Tel Aviv on Fire’. Of heb je meer zin in een spirituele reis naar het onbekende? Geniet dan van een oosterse ervaring in ‘Kumaré’.

 

Down to Earth

Een koppel en hun drie jonge kinderen verlaten hun kosmopolitische leven en reizen de wereld rond op zoek naar een nieuwe kijk op het leven. Tijdens hun vijfjarige reis leven ze samen met enkele van de oudste inheemse gemeenschappen op de planeet. Ze leggen hun ontmoetingen met de oudere stamleden vast die nog nooit eerder zijn gefilmd of geïnterviewd. Zonder crew of schema, slechts één rugzak en één camera per stuk. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. 

Bekijk Down to Earth hier.

The Journey

Een man en een vrouw reizen de wereld rond in hun minibusje. Hij is een fotograaf en handige harry. Zij, de liefde van zijn leven, is reeds 20 jaar verlamd vanaf de nek en is de klok rond afhankelijk van zijn zorg. Hun dochter, filmmaker Fanny Bräuning, maakte een onvergetelijke film over de ware liefde die alles, zelfs het leven met een onvoorstelbare ziekte, zinvol maakt.

Bekijk The Journey hier.

This Way of Life

In dit intieme portret maken we kennis met Peter Karena, zijn vrouw Colleen en hun 6 kinderen. Het gezin Karena kiest bewust voor een intens samenleven midden in de ongerepte natuur, weg van de hectische, stressvolle maatschappij. In de prachtige woestenij van Nieuw-Zeeland hossen de kinderen blootsvoets op het erf en rijden ze op de wilde paarden van hun vader. Peter onderhoudt het gezin met wat de natuur hen biedt: de jacht en zijn kudde paarden. Maar hun alternatieve manier van leven stuit op heel wat weerstand…

Bekijk This Way of Life hier.

De Slak en de Walvis

Een kleine slak wil graag de wereld ontdekken, maar kan dit niet alleen. Gelukkig is er een grote walvis die haar graag mee wil nemen. Het is de start van een ongewone vriendschap, een reis rond de wereld en een heroïsche redding. Want ook als je klein bent, kan je een grote held zijn!

Bekijk De Slak en de Walvis hier.

Provence

Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elf-jarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie. Ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie. 

Bekijk Provence hier.

Tel Aviv on Fire

Salam woont in Jeruzalem en moet elke dag naar de set van de Palestijnse soapserie Tel Aviv On Fire in Ramallah, waar hij aangeworven werd als taaladviseur en productieassistent. Deze serie is niet alleen in Palestina enorm populair, maar ook in Israël. Op een dag moet Salam aan het Israëlische checkpoint bij commandant Assi verschijnen, die zijn paspoort afpakt om hem onder druk te zetten om aanpassingen te doen aan Tel Aviv On Fire. Daarmee kan Assi zijn vrouw imponeren, een enorme fan van de tv-reeks. Elke keer dat Salam de grens oversteekt, geeft Assi hem nieuwe richtlijnen. Salam smokkelt slinks de verhaalwendingen in de soap en wordt zelfs gepromoveerd tot scenarist, maar de Palestijnse producenten clashen met hem over hoe de reeks moet eindigen. 

Bekijk Tel Aviv on Fire hier.

Kumaré

Filmmaker Vikram Gandhi - een jonge Amerikaan uit een Indiase familie - verwondert zich over het succes van op oosterse leest geschoeide goeroes in zijn land. Bij wijze van experiment laat Gandhi zijn baard staan, verdiept zich in yoga en meet zich een overdreven accent aan. Met een aantal aangepaste yoga oefeningen en zelfverzonnen rituelen trekt hij onder de naam Kumaré naar Phoenix, Arizona. Daar krijgt hij al gauw een groep volgelingen. 

Bekijk Kumaré hier.

 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments