back button

Paasvakantie: 5 beestige kinderfilms

Walvissen, mieren, slakken en muizen. Het zijn maar enkele van de vele dieren die een rol spelen in de kinderfilms op Dalton.be. Nieuwsgierig naar wat deze dieren allemaal meemaken? Of hoe sommige mensen zelfs in dieren veranderen? Om de paasvakantie goed in te zetten, zet Dalton.be 5 films in de kijker voor voor het jonge publiek. Voor de allerjongsten zijn er fijne animatiefilms, de iets oudere kinderen kunnen genieten van spannende live action.

De Slak en de Walvis 

Een kleine slak wil graag de wereld ontdekken, maar kan dit niet alleen. Gelukkig is er een grote walvis die haar graag mee wil nemen. Het is de start van een ongewone vriendschap, een reis rond de wereld en een heroïsche redding. Want ook als je klein bent, kan je een grote held zijn!
De Slak en de Walvis wordt voorafgegaan door 3 andere avontuurlijke kortfilms.

Bekijk De Slak en de Walvis hier. De film is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Antboy

Pelle is een doodgewone jongen. Tot hij gebeten wordt door een mier en verandert in… Antboy, een superheld die tegen muren opklautert, een boek doormidden hapt en bijtend zuur plast. Zijn vriend Wilhelm, een nerdy stripfanaat, is als enige op de hoogte van zijn geheime identiteit. In zijn blitse superheldenoutfit gaat hij de strijd aan met de misdaad. Maar elke superheld heeft ook een aartsvijand: ‘De Vlo’ springt hoger dan iedereen en haalt zijn kracht niet uit suiker (zoals Antboy) maar uit… bloed!

Bekijk Antboy hierDe film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Muisje te koop

Snickers is een eenzame muis in een dierenwinkel, die ernaar snakt gekocht te worden. Hij heeft één groot probleem: zijn enorme oren. De kinderen die de winkel binnenlopen, lachen hem er telkens mee uit. Vindt Snickers het maatje waarnaar hij zo verlangt, iemand die hem neemt voor wie hij is?

Bekijk Muisje te koop hierDe film is geschikt voor alle leeftijden.

Operation Artic 9+

Door toeval belanden de 13-jarige Julia en haar jonge tweelingbroer en –zus op een verlaten eiland in de poolzee. De wind waait er ongenadig over de ijsvlakte, de sneeuw ligt er meters hoog. In deze extreme omstandigheden begint een genadeloze overlevingsstrijd. Samen vinden de kinderen manieren om af te rekenen met honger, angst en een boze ijsbeer. Maar hoe lang kunnen ze stand houden? Intussen probeert hun familie op het vasteland wanhopig een spoor te vinden van het verdwenen drietal…

Bekijk Operation Artic hierDe film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Otto is een Neushoorn

Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hij op een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog een prachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… en staat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnen knabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geef je hem als al het meubilair is opgegeten? Zou Otto de neushoorn geen geweldig verjaardagscadeau zijn voor Elsje, het leukste meisje van de klas?

Bekijk Otto is een Neushoorn hier. De film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments