back button

Paasvakantie: Korte animatie

Bij Pasen denkt iedereen natuurlijk meteen aan paaseitjes rapen. En bij Dalton.be hebben we daarvoor de perfecte film: Easter Eggs. Niet helemaal wat je verwacht van paaseitjes maar deze publiekswinnaar van het Kortfilmfestival Leuven is zeker de moeite om eens te zien. Kevin en Jason gaan op zoek naar een exotische vogel en wij krijgen een beeld van hun speciale vriendschap. Sommige dingen zijn moeilijk te vinden terwijl je van andere dingen niet verlost geraakt. Naast deze kortfilm bieden we nog vier andere korte animatiefilms aan, voor de mensen die hun paasvakantie nog net niet vol geboekt hebben. Ideaal om deze gaatjes mee te vullen.

Easter Eggs

In een klein dorp gaat het gerucht rond dat de exotische vogels van het Chinese restaurant ontsnapt zijn. Twee verveelde tieners willen hen vangen en gaan op zoek. Tijdens hun avontuur ontdekken ze dat ze aan hun dagdagelijks bestaan kunnen ontsnappen, maar niet aan elkaar. Easter Eggs is een korte animatiefilm over buitengewone dingen op doodgewone plaatsen.

Cookie!

Een gekke zwerver en een piepklein blauw vogeltje hebben allebei zin in iets lekkers. Het vogeltje lust het liefst koekjes met stukjes chocola en de zwerver eet graag... kleine blauwe vogeltjes
 
Bekijk de kortfilm hier.

Catherine

De kleine Catherine houdt van dieren. Maar boven alles houdt ze van haar eigen kat. Wanneer ze opgroeit, vindt ze niet zo makkelijk aansluiting bij andere mensen en blijft haar kat het centrum van haar leven. Zal ze uiteindelijk een gek oud kattenvrouwtje worden?

Bekijk de kortfilm hier.

Achoo

 

Een groepje ridders krijgt van hun koning de opdracht om de draak te verslaan, maar de draak blijkt ziek te zijn.

Bekijk de kortfilm hier

No Offense

Een rij cartoonisten verschijnt voor een macaber tribunaal bestaande uit enkele controversiële historische figuren. Telkens wanneer één van de juryleden zich door een cartoon beledigd voelt, wordt de maker onherroepelijk geëxecuteerd. De laatste in de rij ziet dat niet echt zitten.

Publieksprijs Beste Animatiefilm, Kortfilmfestival Leuven, 2016

Bekijk de kortfilm hier

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments