back button

Solan & Ludwig: onze favoriete animatiefilms voor jong en oud

Iedereen is dol op de moedige ekster Solan en het angstige egeltje Ludwig. Deze tekenfilmfiguren werden oorspronkelijk bedacht door de Noorse dichter en schrijver Kjell Aukrust.

De Noorse regisseur Rasmus A. Sivertsen vertaalde deze liefdevolle personages met succes naar het grote doek en wist jonge als de oudere kijkers te charmeren.  

 

Solan & Ludwig: De sneeuwmachine

De sneeuwmachine is de eerste van de Solan & Ludwig avonturenreeks. In het afgelegen dorp van Solan & Ludwig is er nog steeds geen sneeuw te speuren. Ze vragen Reodor, de uitvinder, een sneeuwmachine te maken maar dan loopt alles mis…

Dit is de ideale winterfilm vol spannende scènes. Een echte aanrader! 

Bekijk de sneeuwmachine hier.

 

Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

De Grote Kaasrace is de tweede titel van de filmreeks. Het is weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd tussen de twee rivaliserende dorpen Flåklypa en Slidre. Natuurlijk beslist de competitieve ekster Solan deel te nemen aan deze wedstrijd en wordt hij geholpen door Ludwig en Reodor de uitvinder. Maar de race verloopt niet zoals verwacht…

De kaasrace is een echte avontuurlijke topper!

Bekijk De Grote Kaasrace hier.

 

Stop-motion wat?  

Wist je dat de techniek die voor deze films gebruikt werd de stop-motion techniek is?

Voor de komst van de digitale animatie was dit de allereerste vorm van speciale effecten in films. Leer alles over het ontstaan en de werking van stop-motion in de onderstaande video!

 

 

 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments