back button

Staycation Shorts: deze 5 kortfilms nemen je mee op vakantie

Nu ‘staycation’ het modewoord van de zomer is geworden, nemen deze 5 kortfilms je mee op reis: van het schilderachtige Zeeland over de koele Noorse bossen tot de snikhete Provence en hoe kan het ook anders, de Belgische kust. Lange warme dagen doen hormonen opspelen, festivaltoiletten nog meer stinken en laten lamlendig rijmen op ellendig. Maar gelukkig is er ook deugddoende verkoeling, verbroedering onder tentzeilen, de adembenemende zonsondergang en die onvergetelijke vakantieliefde. Droom weg met deze 5 zomerse kortfilms:

1. The Tent

Geen zon-zee-strandvakantie naar Mallorca voor deze Noorse familie: zij trekken eropuit met de tent. Maar wanneer papa de gebruikershandleiding per ongeluk verbrandt op een kampvuurtje wordt de band van de toch al disfunctionele familie nog meer op de proef gesteld.

 

Bekijk The Tent hier

2. Harley Wheelchair

Harley, een verlamde motorrijder, bekijkt de wereld lijdzaam toe vanuit zijn elektrische rolstoel. Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, krijgt het leven toch plots weer zin tijdens een uitstapje naar de Belgische kust.

Bekijk Harley Wheelchair hier

3. Provence

Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elf-jarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie. Ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie

Bekijk Provence hier

4. Hondsdagen

Tijdens de warmste dagen van de zomervakantie worden drie zussen ‘s ochtends wakker in een leeg huis, hun ouders zijn nergens te bekennen. De drie zusjes gaan elk op hun eigen manier om met de plotselinge verdwijning van hun vader. Daarbij stromen heden en verleden in elkaar over en zoeken sluimerende emoties hun uitweg in het dreigende weer. Natuur broeit en waanzin woekert zachtjes tot uiteindelijk het onweer losbarst en de regen komt.

 

Bekijk Hondsdagen hier

5. Out of the Blue, into the Black

De zestienjarige Flament wordt tijdens een festival wakker met een vreselijke kater. Zijn dag gaat van kwaad naar erger wanneer er een storm uitbreekt en hij opgesloten en levensgevaarlijk gewond raakt in een dixi-toilet. Nog niet klaar om te sterven, vecht hij wanhopig tegen tijd en ruimte.

Bekijk Out of the Blue, into the Black hier

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments