back button

Vrouwendag

Internationale Vrouwendag! De dag die in teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld.De dag waarop we de vrouwen in de schijnwerpers zetten en Dalton doet hier aan mee! Wij hebben enkele films gekozen waar vrouwen of meisjes de hoofdrol in spelen.

Bar Bahar

Drie vrouwen delen een flat in Tel Aviv. Laila, een jonge advocate, heeft een moeilijke relatie met Ziad, een filmmaker die vaak commentaar heeft op haar kledij. De lesbische Salma wordt verliefd op Dunya, maar vreest de reactie van haar conservatieve christelijke ouders. Studente Nour valt met haar sluier wat uit de toon in het gezelschap. Haar verloofde vindt dat ze haar studies beter zou opgeven, want later moet ze toch voor hun kinderen zorgen. De drie vrouwen balanceren tussen traditie en modernisme, goed burgerschap en afwijkend gedrag, vrijheid en trouw.

Bekijk de film hier

Lieve

Als kersverse thuisverpleegster trotseert Lieve op haar bromfiets vol moed weer en wind om haar bejaarde patiënten bij te staan. Ze heeft een groot hart en wil haar best doen om de wensen van haar patiënten zo goed mogelijk te vervullen. De grootste uitdaging die haar nu te wachten staat, is haar eigen grenzen leren respecteren.

Bekijk de film hier

SI-G

Si-G is 13 en rapper. Ze droomt van roem maar heeft nooit geloofd dat ze met rappen iets zou kunnen bereiken. Ze deelt een klein appartement met haar vader en zus in Molenbeek en heeft het moeilijk op school. Wanneer de Brusselse rapper Omar-G samen met haar een nummer wil maken, komt haar droom onverwacht dichtbij.

Bekijk de film hier

Victoria

Daarnaast kon de documentaire ‘Victoria’ niet ontbreken op deze dag, omdat die gemaakt is door drie leading ladies in de Belgische documentairesector:

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Tot in de puntjes uitgetekend, moest deze stad zo groot worden als Los Angeles, maar vandaag ligt de woestijnstad er onaf en stoffig bij. Het is een plek die past bij grootse dromen; bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is één van hen. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.

Bekijk de film hier

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments