not available

This content is not available in your region. 

België Scherpgesteld deel 1: voorbij de waan van de dag

Ons land kent heel wat gerenommeerde fotografen. Deze 5-delige reeks toont hoe zij hun land en zijn inwoners de voorbije decennia in beeld brachten. Via hun oog legt België Scherpgesteld de ziel van ons land bloot en kijken we op een originele manier naar ons dagelijks leven en recente geschiedenis.

Beeldjournalisten hebben als geen ander onze perceptie beïnvloed. Het zijn hun beelden waarmee we dagelijks in kranten, weekbladen en – sinds kort – op onze beeldschermen geconfronteerd worden. In deze eerste aflevering vertellen persfotografen aan de hand van iconische gebeurtenissen hoe ze de tijdsgeest beleefd hebben. We krijgen een originele blik op de verandering en versnelling die ons land sinds de tweede wereldoorlog meegemaakt heeft. Persfotografen hebben lange tijd geen artistieke pretentie gehad. Persfotografie betekende in de eerste plaats: een vluchtig beeld ter ondersteuning van de tekst. Maar gaandeweg groeide het verlangen naar een autonoom beeld dat zich bevrijdt van de waan van de dag. Dit is het verhaal van een strijd om erkenning, een bloeiperiode en een onzekere toekomst.

Met: Paul Van den Abeele, Raymond Van Der Plassche, Odette Dereze, Christian Carez, Filip Claus, Stephan Vanfleteren, Gert Jochems en Jimmy Kets.