not available

This content is not available in your region. 

België Scherpgesteld deel 3: de Belg in zijn blootje

Ons land kent heel wat gerenommeerde fotografen. Deze 5-delige reeks toont hoe zij hun land en zijn inwoners de voorbije decennia in beeld brachten. Via hun oog legt België Scherpgesteld de ziel van ons land bloot en kijken we op een originele manier naar ons dagelijks leven en recente geschiedenis.

In deze aflevering kijken we naar de condition humaine van de Belg, op de meest natuurlijke momenten: wanneer hij vrije tijd heeft en zich ontspant.

In een paar decennia evolueerde België van een overlevingssamenleving naar een consumentenmaatschappij. Zo zijn we van een spaarzaam en behoudsgezind volkje in ijltempo geëvolueerd naar een hedonistische, postmoderne mens. Vaak nog in het decor van de traditie wentelen we ons, naar Amerikaans voorbeeld, in individueel consumentisme. De materiële welstand heeft ook de noodzaak van een God voor steun en toeverlaat doen verdwijnen. We geloven nu in onszelf. In de fascinatie voor deze heerlijke nieuwe wereld kijken oude fotografen soms onbegrijpend terug en leggen de jonge fotografen steeds vaker hun ziel bloot.

Met: Herman Selleslags, Carl De Keyzer, Freya Maes, Gert Jochems, Jimmy Kets en Charlotte Lybeer