not available

This content is not available in your region. 

België Scherpgesteld deel 5: de kunst van het selecteren

Ons land kent heel wat gerenommeerde fotografen. Deze 5-delige reeks toont hoe zij hun land en zijn inwoners de voorbije decennia in beeld brachten. Via hun oog legt België Scherpgesteld de ziel van ons land bloot en kijken we op een originele manier naar ons dagelijks leven en recente geschiedenis.
 
Dankzij het internet is de verbeelding van onze tijd nooit meer dan één muisklik verwijderd. Iedereen is fotograaf en beeldenverzamelaars kunnen zonder hun huis te verlaten de virtuele wereld afstropen. Er kan eindeloos bewaard worden, en zo kan de interpretatie later des te beter gebeuren. Maar zonder selectie is er vandaag zoveel beeld, dat bewaren waardeloos wordt. Niets bereikt nog ons collectief geheugen, zo lijkt het wel. En zo is ook de klassieke ‘documentaire’ fotografie in een hoekje geduwd.
 
Deze laatste aflevering focust op fotografen die documentaire fotografie vandaag  conceptueel benaderen. Of aantonen dat conceptuele fotografie ook een document kan blijven. Een document dat blijft vertellen over dit land, zijn inwoners, en een wereld in verandering.
 
Met: Gilbert Fastenaekens, Karin Borghouts, Jan Rosseel, Vincen Beeckman en Michiel De Cleene.