not available

This content is not available in your region. 

Öndög

Bekijk de trailer hier!

In de ijzige, uitgedroogde graslanden wordt het lichaam van een overleden vrouw aangetroffen. Een jonge, onervaren politieman krijgt de opdracht het lichaam te bewaken op deze desolate plek. Hij krijgt al snel het gezelschap van een eigenzinnige herderin, een onafhankelijke vrouw die haar mannetje weet te staan in de Mongoolse steppe. Met een - soms hilarische - kameel als enige metgezel heeft de vrouw haar eigen plannen voor de toekomst, plannen die nauw verweven zijn met de mythes van haar thuisland.

Commentaar:

De Chinese filmmaker Wang Quan'an keert, 13 jaar zijn Gouden Beer voor Tuya's Marriage, terug naar Binnen-Mongolië. En met succes: Öndög, zijn eigenzinnige contemplatie over leven en dood en onze plaats in het universum, won heel wat prijzen; waaronder de Grote Prijs op het Filmfestival van Gent. Öndög betekent dinosaurus-ei in het Mongools, symbool het begin van het leven. Met een prachtige cinematografie volgt de film een omgekeerde cyclus van dood naar leven, waarbij de kijker meermaals op een fascinerend dwaalspoor wordt gezet. 

Pers:

"The ultimate Chinese-Mongolian art film." - Hollywood Reporter

"A playful but purposeful rumination on our place in the universe." - South China Morning Post

https://www.cinemazed.be/sites/all/themes/Porto/img/icons/kijkwijzer_leeftijd_9_jaar.pnghttps://www.daltondistribution.be/icons/kijkwijzer_tag_angst.png