not available

This content is not available in your region. 

Babyteeth

Bekijk de trailer hier!

Milla is 16 en ziek. Wanneer ze de rebelse Moses ontmoet, ontstaat er meteen een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Commentaar:
Deze verrassende debuutfilm van Shannon Murphy brengt een eigenzinnig en bitterzoet verhaal dat een prachtige balans vindt tussen komedie en tragedie. Een intense vertelling over vergankelijkheid, met uitzonderlijke vertolkingen van twee acteurs uit de recente lichting opkomend toptalent. Toby Wallace won op het Filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Nieuw Acteertalent, de charismatische Eliza Scanlen was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwigs film Little Women. Beide namen om in het oog te houden!

Pers:
"Eliza Scanlen wisselt geraffineerd tussen Milla’s levenslustige en moegestreden momenten." ★★★★ - de Volkskrant

"Een pakkend, alle clichés ontwijkend, op een mooie golfslag voortdrijvend drama over de geheimzinnige kracht van de liefde." ★★★1/2 - Humo

"Met Babyteeth arriveert namelijk een van de meest verrassende en ontroerende films van dit bizarre jaar." - De Morgen

"Babyteeth geeft de coming of age een aparte invulling. Een verademing over de hele lijn." ★★★ - Filmmagie

"Een sprankelende film over een zwaar onderwerp." - NRC

"A thing of both beauty and terror. It means to hit you hard - and boy, does it." ★★★★ - Rolling Stone

"A marvel. Glorious, reckless film-making." ★★★★★ - The Guardian