not available

This content is not available in your region. 

De vogelwachter

Bekijk de trailer hier!

Al bijna een halve eeuw leeft de vogelwachter helemaal alleen op een verder onbewoond eiland voor de kust van Engeland. Hij is er perfect gelukkig met enkel de zee, de wind en de vogels als zijn levensgenoten. In opdracht van een ecologisch onderzoekscentrum telt hij er de migrerende vogels. Tot op een dag beslist wordt dat zijn post wordt opgeheven. De vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.
 
Commentaar:
We kennen Freek de Jonge vooral als de energieke cabaretier die praat als een sneltrein. Een verrassende keuze dus voor de vertolking van eenn ingetogen man van weinig woorden, die één is met de natuur. Maar de Jonge is weergaloos. Fragiel en tegelijk strijdvaardig in een prachtige, overweldigende natuur die regisseur Threes Anna - zelf afkomstig van Texel- wondermooi in beeld brengt. Een originele, (bijna) solo-film over een eigenzinnige, authentieke man in een veranderende wereld.
 
Pers:
"Freek de Jonge draagt met fragiel en ingetogen spel deze film over eenzaamheid, isolatie en een veranderende wereld." - Filmtotaal