not available

This content is not available in your region. 

Dicktatorship

Bekijk de trailer hier!

Tijdens een bonte en ironische roadtrip onderzoeken Gustav Hofer en Luca Ragazzi verschillende domeinen van de Italiaanse samenleving -onderwijs, kerk, gezin, media en politiek- om antwoord te krijgen op de vraag waarom die nog steeds zo macho gedreven is. Is dit cultureel bepaald of zit het biologisch ingebakken? Ze interviewen experts, mensen op straat, politici, een pornoster en raken verzeild op een feest ter verering van de fallus. En wat is toch dat innige verband in Italië tussen de zogenaamde drie P's: penis, power en politics?
 
Commentaar:
In 2008 verrasten Gustav Hofer en Luca Ragazzi als kibbelend koppel met hun verfrissende en meermaals bekroonde documentaire Suddenly, Last Winter. Drie jaar later volgde de heerlijke docu-roadtrip Italy Love it or Leave It. In hun geheel eigen stijl, vol ironie en sarcasme, werpen ze opnieuw hun filerende blik op hun geliefde én verfoeide vaderland. 
 
Pers:
"Juist de simpelste momenten uit Dicktatorship leggen het diepgewortelde Italiaanse seksisme overtuigend bloot." ★★★ - de Volkskrant