not available

This content is not available in your region. 

The Other Lamb

Bekijk hier de trailer:

Diep in het woud woont Selah in een zelfvoorzienende sekte, ver weg van de moderne samenleving en technologie. Shepherd is de mentor, leraar en geliefde van de hele groep, die verder voornamelijk uit vrouwen bestaat. Selah heeft nooit iets anders gekend en is haar geloof trouw, ook al heeft ze een eigen mening. Wanneer ze de eer krijgt om deel te nemen aan een belangrijk ritueel, verloopt het anders dan verwacht. Terwijl ze bloederige visioenen beleeft, begint Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel te trekken.

Commentaar:
Een psychologische thriller boordevol symboliek, verpakt in een oogstrelende cinematografische vormgeving. The Other Lamb is het Engelstalige regiedebuut van de Poolse filmmaker Małgorzata Szumowska, die eerder al in de prijzen viel op het Filmfestival van Berlijn. De charismatische Nederlandse acteur Michiel Huisman, internationaal gekend sinds zijn rol in The Game of Thrones, neemt met verve de rol van Shepherd op zich, naast opkomend arthouse actrice Raffey Cassidy (The Killing of a Sacred Deer).

Pers:

"Beeldschoon gefilmde mengelmoes van Antichrist en The Handmaids Tale met een snuf Midsommar." ★★★ - de Volkskrant

"Elk frame is visueel krachtig." - NRC

"Het camerawerk is doorschoten met krachtige, suggestieve beelden die veel ruimte voor interpretatie bieden. Dromerige poëzie en dreiging liggen soms dicht bij elkaar." - de Filmkrant