not available

This content is not available in your region. 

The Piano

Bekijk de trailer hier!
 

 
De Schotse Ada kan niet praten, woont al een tijd alleen met haar dochter Flora en is een getalenteerde pianiste. Via een gearrangeerd huwelijk komt ze terecht in Nieuw-Zeeland. Het leven in het ruige land en de relatie met haar nieuwe echtgenoot Stewart is niet wat ze ervan had verwacht. Wanneer Stewart besluit om Ada’s piano te verkopen aan de naburige avonturier George, zit Ada in zak en as. George zegt dat ze haar piano kan terug terugverdienen. Maar daar zitten voorwaarden aan vast.
 
Commentaar:
Jane Campion was de eerste – en tot nu toe ook enige – vrouwelijke regisseur die de Gouden Palm won. Het was het startschot van een aaneenschakeling van prijzen, waaronder niet minder dan drie Oscars. Een erotisch melodrama met een uitmuntende fotografie en de daarbij perfect aansluitende minimalistische muziek van de Britse componist Michael Nyman.
 
Pers:
"The Piano: Nog altijd de beste film ooit door een vrouw gemaakt." - De Morgen
 
"Wat minstens evenveel indruk maakt, zeker op een monumentaal bioscoopscherm, is de pure, cinematografische kracht die de film uitademt, als een levend, op pellicule gevat organisme." ★★★★ - Focus Knack
 
"Jane Campion's drama still hits all the right notes." ★★★★★ - The Guardian
 
"The Piano is as peculiar and haunting as any film I've seen." ★★★★★ - Roger Ebert